ShopWorker Carst aan het woord

3

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het (werk) leven is nogal veranderd het afgelopen jaar. Vaak wij missen de andere ShopWorkers behoorlijk. Hoe zit dat met jou? Mis je iets aan kantoor of bevalt dat thuis werken jou wel?

Ik werk niet voor het eerst vanuit huis en ik ken de voordelen goed. Het grootste voordeel voor mij nu is niet te hoeven forenzen (ik woon in Amsterdam). Tussendoor even een was draaien of boodschappen doen, is veel makkelijker. Ook hebben we sinds de zomer twee katten, wat natuurlijk supergezellig is. Om toch genoeg beweging te hebben wielren ik om de dag. Ik heb sowieso gemerkt dat ik eerst de deur uit moet voor ik aan het werk kan. Dat is dus niet veranderd, voorheen kwam ik namelijk vaak op de fiets naar kantoor.

Snel even een collega aanschieten met een vraag of even een grapje maken, mis ik wel heel erg. Op afstand werken vergt sowieso veel van de communicatie. Videobellen bijvoorbeeld, het is tegelijk een zegen en een vloek. Naar een scherm kijken vermindert de concentratie in een gesprek, maar het helpt vaak wel om elkaars reactie te kunnen zien.

Je bent al bijna 3 jaar werkzaam bij ShopWorks. Wat vind je het leukste aan jouw baan bij ShopWorks?

Leuk aan mijn werk bij Shopworks is dat ik er goed mijn talenten als multi-disciplinair designer kan inzetten. Zo kan ik een stijl creëren en deze samen met developers uitwerken en finetunen. Je kunt mij ook zien als een cross-over designer/developer. Ik kan daardoor op veel vlakken met opdrachtgevers meedenken en zoeken naar de beste manier om hun conversie te verhogen. Maar ik kan ook adviseren op het vlak van informatiearchitectuur en door mijn jarenlange ervaring bij een huisstijlbureau ken ik alle ins en outs van corporate identity.

Als we terugkijken naar de afgelopen 6 maanden, welke opdrachtgever en project springt er voor jou uit en waarom?

Het afgelopen jaar heb ik vooral voor Greenlane gewerkt. We hebben voor Greenlane twee shops gemigreerd naar Shopware en van een nieuwe look & feel voorzien. Ik heb voor zowel Vaposhop als Azarius het UX/UI design gemaakt en ook heb ik samen met collega’s dit omgezet in de front-end.

Bij het begin van het project onderzocht ik ter vergelijking een aantal fabrikanten in die dezelfde soort producten verkopen als Greenlane; onder andere producten op basis van CBD. Wat me erg opviel was de totale openheid rond die producten, zoals ‘hoe gebruik ik CBD tijdens mijn zwangerschap‘ of ‘hoe leg ik het uit aan mijn kinderen‘. Ik vond dit heel verfrissend. Tegelijkertijd vraag ik me af waarom het Nederlandse gedoogbeleid nooit heeft geleid tot eenzelfde transparantie. Voor mij is dit de grootste motivator: voor bedrijven te werken die innoveren omdat ze anders durven te denken dan anderen.

Heb jij nog iets op jouw ‘wensenlijstje’ qua opdrachtgever project?

Omdat ik innovatieve bedrijven zo tof vind, zou ik graag een keer een project oppakken voor een bedrijf in de wetenschappelijke hoek. Als ik heel specifiek ben, bijvoorbeeld een instituut voor lawineonderzoek of een startup in de genetica.

Bij ShopWorks zijn we sinds de zomer bezig met een volledige agile transformatie. Zowel de werkwijze met onze opdrachtgevers wordt verbeterd, als de eigen bedrijfsprocessen. Wat zie jij terugkomen op dagelijkse basis?

Met steeds meer klanten werken we in sprints, en we vragen hen de scrum en lean principes toe te passen die we zelf al veel langer gebruiken. Agile werken in softwareontwikkeling is geen luxe, maar noodzaak. Het is wel opletten om niet alleen agile te ‘doen‘: agile methodes toepassen en toch de principes ervan te negeren. Gelukkig hebben we een aantal echte experts rondlopen binnen ShopWorks.

Heb je nog een vraag?

Vul ons contactformulier in, we helpen je graag!

Contact
Meest recente blogs

Lees meer over e-commerce trends, Shopware, Shopify en de ShopWorkers