ShopWorker Chantalle aan het woord

54

Voor ShopWorks begon 2021 goed met een tweetal nieuwe collega’s. Jean-Paul begon als onze nieuwe creative director en Chantalle start in de rol van People & Culture manager. Beide rollen werden nog niet eerder door een ShopWorker ingevuld. We zijn dus ook erg blij met de komst van Chantalle (en JP, maar daarover later meer) en nu vier maanden later, vragen we haar hoe zij de eerste maanden heeft ervaren bij ShopWorks.

Vertel, hoe bevalt het bij ShopWorks?

De eerste 4 maanden zijn voorbijgevlogen! Het voelde voor mij heel snel alsof ik al langer bij ShopWorks werkte en dat was in dit geval positief. De eerste maand stond voor mij in het teken van ‘ontdekken’. Ik heb in kaart gebracht wat er al was op het gebied van HR en wat we als ShopWorks nodig hebben. Hiervoor heb ik heel veel gesprekken gehad met de ShopWorkers, de directie en onze vorige HR partner. op het gebied van HR. Daarna ben ik vrij snel aan de slag gegaan met echt iets neerzetten. Ik ben heel blij dat ik in hele korte tijd al zoveel stappen heb kunnen zetten en echt al iets heb kunnen opleveren. 

Je werkt nu pas 4 maanden bij ShopWorks, toch heb je al een hoop voor elkaar. Waar ben je het meest trots op?

Ik ben erg blij met het feit dat we nu een functiehuis hebben bij ShopWorks. Dat had best wat voeten in aarde namelijk. Door middel van verschillende sparsessies en gesprekken met allerlei collega’s heb ik het de afgelopen tijd het voor elkaar gekregen om voldoende inzicht en duidelijk te creëren in de verschillende rollen binnen ShopWorks. Daarmee werd het functiehuis een feit! zodat we daarna een functiehuis hebben kunnen opstellen. Ik vond het zelf heel leerzaam om te doen en wat mij erg op valt was dat al mijn collega’s zo bereid waren om mee te helpen/denken om ShopWorks weer een stapje verder te krijgen! Dat maakt het voor mij nog leuker om om deze functie in te vullen. 

Kun je iets meer vertellen over wat een OKR (Objectives & Key Results) werkwijze inhoudt en wat volgens jou de voordelen zijn op deze manier binnen ShopWorks te werken?

Toen ik net bij ShopWorks binnenkwam dacht ik: ‘Waar ga ik beginnen?!’ Er lag heel veel werk en bij veel zaken was de prioriteit was bij veel zaken hoog. Door samen met de directie goede OKR’s op te stellen samen de directie, kan ik heel gericht met bepaalde onderwerpen aan de slag. Ik kan hierdoor goed bepalen wat het belangrijkst is en besteed minder tijd aan bijzaken. Mede hierdoor heb ik vrij snel mijn draai gevonden en kan ik nuttige dingen doen. Door te werken met verschillende OKR’s weet ik voor welke ‘einddatum’ een bepaalde de Objective gehaald wil hebben. Binnen ShopWorks weet ik dus dat daarom goed wat verwacht wordt van me en heb ik vervolgens zelf de vrijheid om de route ernaartoe te bewandelen. Ik ben zelf vrij doelgericht en vind het tof om zelf aan het roer te staan. Ik krijg hier de ruimte om met ideeën en/of oplossingen te komen en op die manier mijn OKR doelstellingen te halen. Als ik niet verder kom, kan ik gemakkelijk iemand aanhaken om met me mee te denken. Voor mij werkt dat superfijn!

Waar kijk jij dit jaar nog enorm naar uit? 

De implementatie van het performance management platform Learned is in volle gang. We hebben het platform samen met Learned nu ingericht en de eerste gesprekken worden nu al gepland via deze tool. Ik ben zelf hier heel enthousiast over en ik kijk uit naar het moment dat iedereen hier mee echt aan het werk is!

Verder kijk ik er ook naar uit om iedereen van ShopWorks in real life bij te zien en spreken. Om vervolgens hopelijk ook binnenkort eens met heel ShopWorks bij elkaar te komen! We hebben genoeg mooie prestaties om te vieren met elkaar.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen om bij ShopWorks te komen werken?

Wil jij ergens wil werken waar je veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid krijgt? Ben jij iemand met een positieve mindset en heb jij ambitie om echt impact te kunnen maken in de groei van een bedrijf? Dan móet je bij ShopWorks wel op je plek zitten! Ik denk graag met je mee over de mogelijkheden! 

Heb je nog een vraag?

Vul ons contactformulier in, we helpen je graag!

Contact
Meest recente blogs

Lees meer over e-commerce trends, Shopware, Shopify en de ShopWorkers