October 25, 2021

ShopWorker Elisa aan het woord

76

Deze week spreken we ShopWorker Elisa, zij is vorig najaar gestart in de rol van frontend developer. Geen makkelijke periode om te beginnen bij een nieuwe werkgever met het vele thuiswerken en opdrachtgevers op afstand. Toch wist zij het eerste jaar succesvol af te sluiten met heel veel nieuwe kennis en opgebouwde ervaring. We stelden haar een aantal vragen over wat zij vond van de afgelopen 12 maanden, projecten en collega's.

Je bent nu een jaar aan het werk bij ShopWorks, hoe bevalt het?


Ik werk nu inderdaad een jaar bij ShopWorks en ik heb aan veel verschillende projecten gewerkt. Elk project is weer anders en de behoeftes variëren per opdrachtgever. Dat maakt het werk interessant. Het is voorgekomen dat ik met twee projecten tegelijk bezig was, maar op dit moment ben ik voornamelijk bezig met 1 project. Daarnaast werk ik een aantal uur per week servicewerkzaamheden, net als iedereen in het team. We beginnen elke dag met een daily standup met het team, waarna iedereen zelfstandig aan het werk gaat. Daarnaast is iedereen (op kantoor of digitaal via Teams) altijd bereikbaar om even te sparren. Onze meetings met de opdrachtgever worden vooraf ingepland, meestal hebben we een wekelijkse minimaal 1 vastmoment en waar nodig spreken we elkaar vaker.

De webshop waar ik nu aan werk is een B2B project, wat ook weer verschilt van B2C projecten. B2B is gericht op bedrijven en heeft daarom op bepaalde vlakken een andere focus. Ik heb bijvoorbeeld voor deze webshop prijsregels ingebouwd, waardoor prijzen en kortingen kunnen worden ingericht voor individuele klanten. Ook moet het op de product detailpagina mogelijk zijn verschillende varianten van het product in bulk aan te schaffen. Dit soort features zie je niet of nauwelijks in een B2C webshop.

Je hebt dus aan verschillende e-commerce plaftoms gewerkt. Welk project is je het meest bij gebleven en waarom?


Ik vond het project voor opdrachtgever Kippie een erg interessant project. Dit was geen standaard Shopware 6 project maar met een headless Shopware PWA. Hierbij heb ik kennis gemaakt met het Vue.js Frontend Framework, waar de PWA in geschreven is. Dit was de eerste keer voor mij dat ik hiervan gebruik heb gemaakt. Het was hierdoor soms spannend, het bestond af en toe uit veel uitzoekwerk en ondervinden in het begin. Ik ben zelf erg blij met het eindresultaat en vindt de webshop erg mooi geworden.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd sinds je bij ShopWorks werkt?


Een van de belangrijke dingen die ik het afgelopen jaar heb geleerd is dat communicatie met collega’s en met de opdrachtgever binnen het een project essentieel is. Iets kunnen programmeren is 1 aspect, maar effectief ideeën en kennis met elkaar kunnen uitwisselen is ontzettend belangrijk. Ik doe mijn best om me hierin te ontwikkelen, want ik geloof dat ik daar een betere developer van wordt.

Wat zou jij graag het aankomende jaar willen leren bij ShopWorks?

Op technisch vlak ligt mijn ambitie op dit moment in het verbeteren en uitbreiden van mijn JavaScript skills. Daarnaast zou ik graag meer ervaring op doen met de grote frameworks (bv React, Vue, Angular). Wat betreft branche zou ik de zorg heel leuk vinden, omdat dat dicht bij mijn eigen interesses ligt. Ik denk dat daar grote maatschappelijke relevantie ligt en daar word ik erg blij van. Als ik dan nog specifieker zou zijn, dan zou een project voor de geestelijke gezondheidszorg heel tof zijn, aangezien een project in deze branche aansluit bij mijn studieachtergrond.

Het afgelopen jaar bestond uit veel thuiswerken en heel af en toe een dagje op kantoor. Hoe ziet jouw ideale week eruit qua thuiswerken en op locatie zijn?


Ik vind de rustige omgeving thuis fijn om in te werken. Ik heb gemerkt dat ik zonder afleidingen van de drukke kantoortuin me goed kan focussen en snel en effectief kan werken. Voor (klant)meetings is het vaak wel handig om op kantoor te zijn en het is natuurlijk ook leuk om collega’s regelmatig te zien. Een hybride vorm spreekt mij daarom het meest aan.

Wil jij net als Elisa ook aan de slag bij een ambitieus e-commerce bureau met uiteenlopende opdrachtgevers en leuke collega's? Bekijk dan eens onze vacatures of stuur jouw open sollicitatie naar Chantalle via chantalle.meijs@shopworks.nl.

Heb je nog een vraag?

Vul ons contactformulier in, we helpen je graag!

Contact
Meest recente blogs

Lees meer over e-commerce trends, Shopware, Shopify en de ShopWorkers