ShopWorker Jimmy aan het woord

59

Hoe is het nou echt om te werken voor ShopWorks? Wie kan dat nou beter vertellen dan onze eigen ShopWorkers? Dit keer gaan we in gesprek met Jimmy, al ruim 7 jaar werkzaam bij ShopWorks in de rol van backend developer. Jimmy kwam ooit als een stagiaire binnen en is ondertussen uitgegroeid tot een zeer deskundige en ervaren backend developer. We zouden niet meer zonder hem kunnen. Ben jij benieuwd wat hij nou zo leuk vindt aan ShopWorks? Lees dan mee.

Zo Jimmy, 7 jaar is een hele tijd. Wat vind je het leukste aan werken bij ShopWorks?

Ik heb gemerkt dat ik de complexe projecten het leuk vindt. Geef mij maar een uitdagend Shopware Enterprise project en ik bijt me er volledig in vast. Hoe complexer, hoe beter. Samen met mijn collega's werk ik aan toffe projecten en krijgen we de tijd om te brainstormen, om op die manier met de beste oplossing voor onze opdrachtgevers te komen. Samenwerken is iets wat ik heel belangrijk vindt en dat houdt het werk ook leuk. Daarnaast weet ShopWorks hoe belangrijk het is om (letterlijk) haar team goed te voeren, want ik ben ook groot fan van de lunches!

Je werkt net als de andere ShopWorkers al meer dan een jaar thuis. Kun je eens omschrijven hoe jouw werkdag eruit ziet? Kun je ook iets zeggen of thuiswerken jou bevalt?

Ik begin 's ochtends in de woonkamer met opstarten. We hebben drie keer per week een 'koffie call' om 9 uur. Daar praten we vaak even de dag door. Van de week hadden toevallig een online quiz, zo begin je de dag toch net wat leuker. Tegen de middag verplaats ik me vaak naar mijn bureau die ik in de slaapkamer heb gezet. Ik heb een werkplek gecreëerd met een tweede scherm en alle benodigdheden, zoals op kantoor.

Het thuiswerken bevalt mij erg goed. Ik kan me goed concentreren en het gaat mij goed af. Een groot voordeel door het thuiswerken is dat ik niet meer in de spits naar/van kantoor hoef te staan. Dat was voorheen zeker een punt van ergenis en verspilling van tijd. Ik mis wel het contact met collega's op kantoor. de gezelligheid en lekker met elkaar lunchen. Daarnaast merk ik ook dat communicatie met collega's soms makkelijker gaat in persoon.

Aan welke project heb je de afgelopen maanden veel gewerkt? Kan je vertellen wat je interessant vindt aan dit project?

Ik heb de afgelopen veel gewerkt aan het project voor opdracht HKV Ochten. Dit is een leverancier van bedrijfskleding. Voor vele geen bekende naam, maar dat maakt het project niet minder interessant.

Het is een groot project waar veel verschillende partners betrokken bij zijn. Daarnaast zetten we een hoop externe tools in zoals, Alumio, Ergonode (PIM) en Shopware 6. Ons team moet door de hoeveelheid partners, flink wat koppelingen bouwen. Kortom een behoorlijk complex project, iets wat ik juist heel interessant vindt! We zijn bezig met een aantal dingen die nog niet eerder geïmplementeerd bij Shopworks, dus is het een uitdaging om een stabiele oplossing te bedenken. Een deel van de tools zijn nog actief in ontwikkeling, soms is het daardoor afwachten welke functionaliteiten gewijzigd zijn in een nieuwere versie. Daarentegen wordt andere data weer met "old skool" Excel documenten geïmporteerd. De afwisseling is dus enorm en dat is erg leuk en uitdagend.

Heb je nog een specifiek soort project op jouw verlanglijst of iets anders wat je nog graag zou willen doen binnen ShopWorks?

We werken voor zulke uiteenlopende opdrachtgevers, waardoor ik ook niet echt een 'droomklant' heb. Die variatie vind ik juist leuk. Van te voren is het toch vaak niet in te schatten, welke project achteraf het leukst was ;-)

Waar ik graag aan zou willen werken is de kwaliteitscontrole van de code naar een hoger niveau brengen binnen Shopworks. Daar hebben we al de nodige stappen in gezet, maar ik zou graag meedenken over een vaste structuur die we zelf als Shopworkers hebben opgezet en waar we achterstaan als development team.

Als iemand overweegt om bij ShopWorks te komen werken, wat zou je hem dan vertellen?

Als je op zoek bent naar een leuk bedrijf met een heel fijn team. Waar je jezelf kunt zijn en mee mag werken aan leuke, uitdagende en grote projecten. Dan is ShopWorks misschien wel iets voor jou! Maak zeker even een afspraak met Chantalle rond 12:00 uur, want dan kun je meteen genieten van een heerlijke lunch.

Nog 1 laatste vraag, waar kijk je het meest naar uit als straks alles weer mag?

Zeker met het mooie weer terrasjes pakken en zodra het weer kan, ga ik genieten van een verre reis!

Heb je nog een vraag?

Vul ons contactformulier in, we helpen je graag!

Contact
Meest recente blogs

Lees meer over e-commerce trends, Shopware, Shopify en de ShopWorkers