ShopWorker Martijn aan het woord

45

We spraken afgelopen week met ShopWorker Martijn. Hij werkt al bijna 5 jaar bij ShopWorks als back-end developer. Martijn staat altijd klaar voor elke collega en zorgt dat nieuwe ShopWorkers zich welkom voelen. We gingen met hem in gesprek en leerde wat hij leukste vindt om te doen.

Het was druk de afgelopen maanden bij ShopWorks. Je hebt volgens mij ook aan veel verschillende projecten meegewerkt. Wat vond jij het tofste project van de afgelopen 6 maanden? En waarom?


Mijn huidige opdracht, Tuindeco. Dit is een nieuwe opdrachtgever. We zijn in december gestart met dit Shopware project. We bouwen voor Tuindeco een B2B webshop. Wat het extra leuk maakt, we werken samen met onze partner Alumio om een ERP systeem aan Shopware te koppelen. Dit is een interessante uitdaging voor back-end developers.

Kun je uitleggen wat je precies aan het doen bent voor Tuindeco?

Voor dit project ben ik de back-end developer en de persoon wie de koppeling tot stand brengt tussen Shopware en het externe ERP systeem van Tuindeco. Ik zorg voor de wisselwerking tussen database en de voorkant van de shop. Ik werk hiervoor nauw samen met de frontend-developer van ShopWorks. Ik loop alweer een tijdje mee en daardoor doe ik niet altijd nieuwe dingen. Wat ik wel gaaf vindt, is de nieuwe samenwerking met Alumio.

Wat wil je graag nog meer doen in 2021?

Projecten waar ik warm van loop zijn webshop met (ingewikkelde) koppelingen. Dit levert vaak maatwerk op. Het betekent ook dat er direct contact gelegd moet worden met een ontwikkelaar van een partner of opdrachtgever. Samenwerken met andere mensen (intern dan wel extern) geeft mij extra plezier in mijn werk.

Dit jaar bestaat ShopWorks 10 jaar. Hoe zou je dit willen vieren (als dat weer op de normale manier kan)

Wat mij leuk zou lijken is een soort (familie)dag met alle collega’s en opdrachtgevers te organiseren met meerdere oer-Hollandse spellen, zoals bijvoorbeeld koekhappen en spijkerpoepen. Eigenlijk wat we vroeger ook deden met Koninginnedag. De meeste mensen vinden het dan ook wel leuk om dit in een competitievorm te gieten. Een andere manier is uiteten met alle collega’s, altijd gezellig. Ik kijk er in elk geval enorm naar uit!

Heb je nog een vraag?

Vul ons contactformulier in, we helpen je graag!

Contact
Meest recente blogs

Lees meer over e-commerce trends, Shopware, Shopify en de ShopWorkers