October 4, 2021

Welkom nieuwe ShopWorker David

70

Alweer een nieuw talent erbij! We hebben de afgelopen weken maar liefst twee nieuwe backend developers mogen verwelkomen. Vorige week hebben we Toon al voorgesteld en deze week is het de beurt aan David. Lees je mee?


Welkom David, kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben David Blom, 32 jaar, in een relatie en woonachtig in Culemborg. Na mijn studie, grafisch ontwerpen aan de kunstacademie AKV. St. Joost, heb ik jarenlang een eigen onderneming gehad. Hierbij heb ik vrijwel alle aspecten van een full digital agency beoefend. Mijn interesse in ‘backend development' groeide en het werd me duidelijk dat ik me hierin, in teamverband, graag verder wil verdiepen. Ik vind het belangrijk om je vakkennis continu op peil te houden. Bovendien deel ik graag mijn kennis met anderen en onderwijs ze hierin.

Hoe heb je ShopWorks gevonden en wat trok je aan in de vacature?

Mijn interesse werd gewekt na een kort telefoongesprek met Chantalle, de People & Culture manager van ShopWorks. Vervolgens heb ik zeer prettige en openhartige gesprekken gehad met o.a. Gijs (technisch directeur) en Martijn (backend developer). Het werd voor mij al snel duidelijk dat er een klik was qua mentaliteit. Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat er flinke uitdagingen voor de toekomst liggen, waarbij de juiste mensen nodig zijn om deze te tackelen. Dat kwam goed uit, want ik ga graag een uitdaging aan!

Wat ga je precies doen bij ShopWorks?

Ik start als backend developer, maar ik hou me ook op andere vlakken in de organisatie bezig. Denk hierbij aan: het verbreden en verdiepen van programmeerkennis onder de teams, projectondersteuning en procesoptimalisatie voor developers. Ik heb de afgelopen jaren veel kennis vergaard en deze kennis en ervaring kan ik goed inzetten bij ShopWorks.

Wat zou je nog graag willen leren?

De laatste tijd lees ik graag over Machine Learning en Artificial Intelligence. Dit zijn uitdagende onderwerpen die niet alleen een grotere rol spelen in ons vakgebied, maar ook in onze maatschappij. Verder heeft het jarenlang ondernemen en development mij geleerd dat er geen dag voorbij gaat dat je niet iets nieuws leert. Ik hoorde op het Symfony Conference een hele passende quote:

“You may think you’re in the IT business but think again, you are actually in the learning business. If you don’t learn, you fall behind.”

Wat zou je nog heel graag willen doen (buiten werk)?

Naast het programmeren heb ik talloze hobby’s zoals: gaming, home automation, pychologie, miniature painting en sindskort Airsoft. Hetgeen wat de meeste tijd in beslag neemt is LARP (Live Action RolePlay). In een notendop: live theater zonder publiek waarbij mensen een rol spelen om samen met anderen het narratief te bepalen waarbij er natuurlijk altijd van alles misgaat en tegen zit, anders heb je geen verhaal!

Naast het uitoefenen van deze hobby maak ik ook kostuums en rekwisieten. Ik spendeer een groot deel van mijn vrije tijd op mijn werkplaats.

Mijn hobby’s hebben één ding gemeen en dat is dat er iets gecreëerd wordt. Ik haal hier veel plezier uit en wil hier ook graag iets goeds mee doen. Jaren geleden, na het zien van een filmpje van Adam Savage, kwam ik op het spoor van SCRAP. Dit is een non-profitorganisatie uit Amerika dat restmateriaal verzameld en het vervolgens gebruikt om kinderen een kans te bieden om creatief bezig te zijn voor hele lage of geen kosten. Zo’n concept wil ik graag naar Nederland halen.

Heb je nog een vraag?

Vul ons contactformulier in, we helpen je graag!

Contact
Meest recente blogs

Lees meer over e-commerce trends, Shopware, Shopify en de ShopWorkers