Shopware Community Day

Na mijn bezoek aan de Shopware Community Day (SCD) 2018 merk ik het aan alles: bij Shopware hangt er iets bijzonders in de lucht. Dit is een momentum. En ik wil erbij zijn.

ER HANGT IETSBIJZONDERS IN DE LUCHT

Door Casper Paulich, Projectmanager ShopWorks

Bij ShopWorks weten we het al anderhalf jaar, maar na mijn bezoek aan de Shopware Community Day (SCD) 2018 merk ik het aan alles: bij Shopware hangt er iets bijzonders in de lucht. Dit is een momentum. En ik wil erbij zijn. Shopware groeit als kool (150+ medewerkers), maar mijn fingerspitzengefühl zegt dat de big bang nog moet komen.

Bekijk hier de terugblik

Oog voor elkaar

Je werkt met Shopware omdat je wil groeien in je online business. Het draait om sales, conversie, optimalisatie etc. Daarover hebben we natuurlijk uitvoerig gesproken, maar dat staat niet centraal. In de gesprekken met Shopware en onze partners draait het vooral om elkaar. Iedereen wil elkaar persoonlijk leren kennen en ontdekken hoe je elkaar kunt helpen. Vanuit daar vloeit business voort, maar daar draait het niet alleen om.

 

Community

Het woord community is soms wat overrated vind ik, maar Shopware voelt voor mij oprecht als een community. De persoonlijke aandacht die alle bezoekers – werkelijk stuk voor stuk – voor elkaar hebben heb ik niet eerder meegemaakt op een zakelijk evenement. Je kunt de SCD een beetje vergelijken met een topfestival: organisatie met Duitse Pünktlichkeit, sociaal netwerken met een glimlach en je mindset verrijken (top sprekers). Oja: en een afterparty waar je u tegen zegt.

Ik weet niet wat jullie doen, maar ik ben er volgend jaar weer.

Casper Paulich